De Rubberboot Missie begon zo’n 15 jaar geleden in Amsterdam. Arjen van Eijk had daar, op een zonnige dag in augustus, het lumineuze idee om in een Rubberboot door de gracht naar zijn zus te varen. Dit deed hij samen met een vriend. Het jaar daarop besloot hij dat er meer mensen uitgenodigd moesten worden voor dit ludieke plan.

Het prille begin

In 2010 was de Ultimate Amsterdam Inflatable Rubberboat Challenge uitgegroeid tot een happening met zo’n 50 deelnemers. Deelnemers kwamen van heinde en verre op het evenement af. Zo ook Rik en Caspar. In 2011 zagen zij er erg naar uit om dit mooie event van dichtbij mee te maken. Totdat het weer roet in het eten gooide. De Missie werd op het laatste moment afgelast. Het jaar erop ging organisator Arjen van Eijk op wereldreis. De Missie keerde niet meer terug in Amsterdam.

Succes in de Domstad

Met de overtuiging dat een evenement als de Rubberboot Missie niet zomaar vergeten mag worden, besloten Rik en Caspar de traditie voort te zetten in hun eigen stad, Utrecht. In 2012 werd zo de eerste editie van de Rubberboot Missie Utrecht gehouden. Traditiegetrouw was ook deze editie regenachtig. Desondanks werd het deelnemersaantal van de Amsterdamse editie geëvenaard. Zo’n 40 matrozen en matrozinnen kwamen langs park Lepelenburg om deel te nemen aan de eerste ‘Missie der Missies’ in de Domstad. Nadat de Rubberboot Missie elk jaar steeds succesvoller werd is er in 2015 een officieel wereldrecord gevestigd.

 Nu, in 2016, zijn we toe aan de 5e editie. Het beloofd dit jaar nog leuker en spetterender te worden dan ooit tevoren! Doe jij ook weer mee? Hou deze pagina dan goed in de gaten.

Voorgaande edities
2016: ???? deelnemers
2015: meer dan 1200 deelnemers (officieel wereldrecord!)
2014: meer dan 1000 deelnemers
2013: meer dan 400 deelnemers
2012: mee dan 40 deelnemers

De Rubberboot Missie Crew

Rik Brinks

Rik besloot in 2011 om, samen met Caspar, de Rubberboot Missie naar Utrecht te halen. Hij zorgt voor de aanvraag van de vergunning en een strakke organisatie. Daarnaast is Rik degene die voor de drankjes zorgt en er op toe ziet dat de afterparty een groot feest wordt.

Volg Rik:

LinkedIn

Caspar Steinebach

Caspar is een van de organisatoren van het eerste uur, samen met Rik besloot hij de Missie naar Utrecht te halen. Hij zorgt voor de sponsoring en andere externe relaties. Een echte netwerker. Daarnaast staat hij altijd als eerste op het podium tijdens de afterparty om ervoor te zorgen dat de voetjes van de vloer gaan.

Volg Caspar:

LinkedIn

Joost Geurtsen

Joost is onze marketingkapitein, ook wel CMO (Captain Marketing Officer) genoemd. Joost zorgt ervoor dat matrozen, matrozinnen en de pers goed geïnformeerd te water gaan. Daarnaast bewaakt hij het merk met z’n leven en promoot hij de Rubberboot Missie.

Volg Joost:

LinkedIn
Twitter

Gjalt Rameijer

Gjalt is de nestor van het team. Hij heeft in zijn leven al vele feestjes meegemaakt. Die ervaring gebruikt hij om ervoor te zorgen dat de afterparty een knalfeest wordt. Gjalt is zijn wilde haren nog lang niet verloren!

Volg Gjalt:

LinkedIn

Ron Bos

Het beeldmerk van de Rubberboot Missie,  is van de hand van Ron. Ron is een echte, geboren en getogen Utrechter. Zijn favoriete stadion is de Galgenwaard en hij houdt van Vockingworst. Ron zorgt ervoor dat het merk Rubberboot Missie overal zichtbaar en herkenbaar is.

Volg Ron:

LinkedIn

Wietse Pausma

Wietse is de nieuwste telg in de organisatie van de Rubberboot Missie. Het hele gebeuren overdag is in handen van Wietse. Wietse is een rasechte Utrechter, net als Ron.

.

Volg Wietse:

LinkedIn