Persbericht: Rubberboot Missie in Utrecht breekt wereldrecord met spektakel in grachten Deelnemers maken 4de editie opnieuw tot een groot succes

PERSBERICHT

9 augustus, 2014

Rubberboot Missie in Utrecht breekt wereldrecord met spektakel in grachten
Deelnemers maken 4de editie opnieuw tot een groot succes

Meer dan duizend deelnemers hebben de 3,3 kilometer-lange tocht door de Utrechtse grachten tot een groot succes gemaakt. Omdat zeker 350 rubberboten de officiële finish hebben gehaald is hiermee het oude Guinness World Records record van 250 gebroken. Om te grote drukte te voorkomen is er dit jaar voor het eerst gewerkt met een inschrijving. Het maximale aantal van duizend inschrijvingen was ruim een maand voor de tocht al gehaald.

De deelnemers hebben zich zaterdagmiddag verzameld in park Lepelenburg. Na het oppompen van de bootjes, zwembaden en andere drijvende opblaasartikelen werd het officiële startsein gegeven door de ambassadeur FeestDJRuud.

Zie deze (http://bit.ly/RMpers) link voor een uitgebreid fotoverslag. Foto’s vrij te gebruiken onder vermelding van fotograaf Jon Webb. Foto’s in hoge kwaliteit op aanvraag.

Het wereldrecord
De aantallen voor het wereldrecord betreft enkel opblaasbare boten. Andere opblaasbare artikelen zoals paarse krokodillen of opblaasbanden tellen niet mee. Middels verschillende bewijsstukken zoals getuigenverslagen, fotoverslagen, videoverslagen en verschillende manieren waarop is geteld wordt het record officieel ingediend bij Guiness World Records.

Avontuurlijke tocht
De tocht door de Utrechtse grachten duurde voor de meeste deelnemers zo’n 2,5 tot 3 uur. Een flinke prestatie ondanks het mooie weer en de fantastische stemming op het water. Ook dit keer bleken de matrozen en matrozinnen in opperbeste stemming, de tocht is zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

Leukste feestje op het water
De Rubberboot Missie is een avontuurlijke tocht door het historische hart van Utrecht. Het idee achter dit leukste feestje op het water is de Domstad eens van een totaal andere kant te laten zien. Het parcours loopt van park Lepelenburg naar de Weerdsingel Westzijde. Dit jaar was de finish in de buurt van Tivoli Vredenburg waar ook de afterparty was. Het feest met 700 man was helemaal uitverkocht..

Afterparty
Na afloop van de Rubberboot Missie zijn de vermoeide matrozen en matrozinnen vermaakt met dj’s FeestDJRuud, Duo Penaughty (Pinkpop, 90’s Now), Weekbreek Super System. De afterparty voelde als de kers op de taart en was een waar succes.

<Noot voor de redactie>

Voor vragen en beeldmateriaal: Joost Geurtsen. Tel: +31682001477 of via mail geurtsen.joost@gmail.com

Over Rubberboot Missie
De Rubberboot Missie wordt georganiseerd door CultureRoad; een kleine club enthousiastelingen die zich belangeloos inzet om dit kleurrijke evenement mogelijk te maken. Ons doel is niets meer en niets minder dan mensen zoals wij een gezellig boottochtje door de Utrechtse grachten geven. We vinden het de moeite waard om Utrecht eens met andere ogen te beschouwen, namelijk vanaf het water.

Meer informatie over onze organisatie is te lezen op: www.rubberbootmissie.com | www.facebook.com/RubberbootMissie

Deel dit bericht